vrijdag 19 oktober 2012

Bienvenidos pincho.

San Sebastian is niet alleen een erg mooie stad, het is het centrum voor culinaire liefhebbers. In het oude centrum is het moeilijk kiezen waar je de lunch wilt gebruiken. Pincho's (of zoals ze in San Sebastian zeggen pintxos) zijn hier echt een spaanse lekkernij.De vertaling is eigenlijk "prikkertje". Het zijn broodjes belegd met de meest uiteenlopende ingredienten. Er wordt bij hoge uitzondering een gefrituurde topping gebruikt, veelal vis en verse groente. De talloze broodjes worden mooi geserveerd op borden bovenop de bar, sommige bars hebben geen ruimte meer voor je glas koele witte wijn. Maar als je meer tijd hebt en uitgebreid wilt genieten van lokale gerechten dan is Casa Nun een aanrader. Gevestigd in de voormalige woonplaats van Salvador Dali, Cadaques. Zie hier foto's van een voorafje bestaande uit een torentje van verse tonijn en mango, met daarbij een paar losse bolletjes mango. Die kleine bolletjes kun je zelf ook gemakkelijk maken. Ga naar de betere kookwinkel en koop een speciaal daarvoor bestemd lepeltje,ziet eruit als een klein ijsschepje. De entourage was zo perfect, prachtig weer, hele sfeervolle inrichting, verrukkelijke gerechten en de eigenaren zelf in de zaak, helemaal goed. Bovenste foto is Cadaques.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten