woensdag 28 november 2012

Scheepgerecht en een bijzonder schip, de SS Rotterdam.

Allereerst een leuk recept uit het kookboek Scheepsgerechten, Chefkoks aan water. ISBN 90.5513340X/NuGI421 Waterzooi van Snoek, door patron cuisinier Martin Kruithof van de Lindenhof te Giethoorn. Benodigd: 1 kilo snoekbaars. 100 gr selderijknol. vers gemalen peper en zout. bouguet garni. 100 gr boter. 1 glas witte wijn. beschuitkruim. groene kruiden, peterselie, kervel, dille en waterkers. Bereiding: De schoongemaakte snoekbaars in stukken gesneden met de selderij, peper, zout, het bouquet garni en witte wijn in een pan doen en met water of visbouillon bedekken. De boter er in stukjes opleggen. Ongeveer 15 min. zachtjes laten trekken, het bouquet garni verwijderen en de waterzooi serveren met beschuitkruim en groene kruiden erover gestrooid. Geef er beboterde sneden brood bij.Wel eens een bezoekje gebracht aan de SS Rotterdam? Mooi om de verhalen te horen van de mannen die destijds op dit schip hebben gevaren.Het blijft fasinerend om de reisverhalen tijdens een rondleiding te horen. Ongelofelijk dat dit schip tussen Rotterdam en New York heeft gevaren. De zalen zijn prachtig gerestaureerd. Waaronder de mooie meubels, wandkleden, plafonds en kunst. Zie het mooie voorbeeld van een van de smokers van toen.

1 opmerking:

  1. Afgelopen zondag kwamen we langs dit enorm grote schip tijdens een rondvaart-brunch. Ik zou er best eens binnen willen kijken!

    BeantwoordenVerwijderen