woensdag 23 januari 2013

Nieuw jaar en nieuwe recepten.

Vooral door de weeks, weinig tijd om te koken en dus ben ik snel geneigd om terug te vallen op veel gebruikte recepten. Eens in de zoveel weken duik ik in mijn vele kookboeken om nieuwe recepten te gaan introduceren in onze keuken. Zo ook dit recept van Donna Hay Simple dinners. Tip is om bij je recept kooktips te schrijven, bijv. welke ovenschaal je hebt gebruikt. Wat ook leuk is om een datum te vermelden wanneer je het hebt gemaakt en bij gasten te vragen of ze commentaar bij het recept willen schrijven. Altijd leuk om naar terug te kijken. Ovenschotel met krokante pancette, spinazie en ricotta. Benodigheden: 26 plakjes pancetta, 300 gr jonge spinazieblaadjes, 500 gr verse ricotta, handje van fijngehakte dille, munt en bladpeterselie 40 gr parmenzaanse kaas Verwarm de overn op 180C. Bekleed bodem en zijkanten van een ondiepe aardewerken overschaal met de helft van de plakjes pancetta. Doe de spinazie in een kom, overgiet met komend water, laat 10 sec. staan en laat uitlekken. Droog de spinazie goed en hak hem grof. Meng de spinazie, ricotta, kruiden, eieren,parm.kaas zout en peper in een kom. Schep het mengsel in de schaal en dek af met de overige plakjes pancetta. Vervolgens 40 min. in de oven.

1 opmerking: