zondag 20 oktober 2013

Een sinaasappel, maar dan net even anders.


Je zou denken dat een sinaasappel echt bij de zomer hoort. Uiteraard denken we dan als snel aan de zon, maar dit heerlijke fruit is ook goed toe te passen in een herfstgerecht. Hier een lekker en gemakkelijk recept afkomstig uit Noord Spanje.

Preitaart in een bedje van warme spinazie en sinaasappel (4 personen):

 Ontdooi 500 gram bevroren spinazie met een klein beetje boter in een pan zodat er een vloeiende massa ontstaat. Zet apart, niet meer op het vuur. Bak langzaam in olijfolie 6 prei (gesneden in fijne ringen) beetgaar. Haal de pan van het vuur en kluts er 3 eieren en 300 ml room of Alpro doorheen samen met wat peper. Snij 4 sinaasappels in schijven. Vul een hoge bakvorm (appeltaart vorm bijvoorbeeld) met een bladerdeeg bodem. Vul deze vorm daarna met de prei. Zet 30 min. in een voorverwarmde oven van 200 gr. Maak het bord op met op de bodem een laagje lauwe spinazie en in het midden een puntje/plak van de preitaart, daaromheen schijven sinaasappel met stukjes walnoot en rozijntjes. Op deze foto is een voorbeeld uit Trevelez (Noord Spanje) te zien, dit is een variant met hartige taart spinazie/bospeen, die laatste heb ik dus achterwegen gelaten.

Buen provecho..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten