vrijdag 6 februari 2015

Echte Franse uiensoep.




Recept:

Heerlijk om met dit soort weer een uiensoep te maken.

Wat heb je nodig:
3 el. olijfolie
700 gr. uien in dunne ringen
4 tenen knoflook
1 tl. suiker
2 tl. verse tijm
2 el. bloem
125 ml. droge witte wijn
2 liter groentebouillon
geraspte kaas.



Verhit de olie in een pan met een dikke bodem. Bak daarin de uien totdat ze bruin worden. Blijf goed roeren. Roer er vervolgens de suiker, knoflook en de tijm doorheen. Draai het vuur laag en laat de inhoud 30 min. garen. Strooi dan de bloem in de pan en meng dit max 2 min. Roer daarna de wijn en steeds een beetje bouillon erbij. Breng alles aan de kook en laat het 45 min. pruttelen.
De soep kun je in mooie grote kommen opdienen met daarnaast (of in de kom) een geroosterd stukje brood met gesmolten kaas).
Smullen…...







Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen