maandag 27 augustus 2012

Risotto.





Heb jij ook zo'n hekel aan dat lange roeren als je risotto wilt maken?? Ik gebruik al geruime tijd een super recept van Donna Hay. Een van mij favoriete koks. Met dit recept gebruik je namelijk de oven, die doet het werk. Verwarm de oven voor op 190 graden. Doe 200 gram risotto rijst in een ovenschaal (ik gebruik in dit geval een metalen braadslede) samen met 625 ml kippenbouillon
en dek deze goed af met een stuk aluminiumfolie. Kook de risotto zo'n 30 minuten en voeg dan de vulling toe, bijvoorbeeld een aantal soorten kaas, of kabeljauw met zongedroogde tomaatjes of wat ook heerlijk is en vegetarisch, grotchampignons met shitake champignons. Uiteraard wat verse kruiden erbij zoals oregano en peper. Dan weer goed afdekken en nog 10 minuten in de oven. Kijk af en toe of de risotto gaar is, roer heel even er doorheen zodat al het vocht wordt opgenomen.
Verdeel de risotto over een verwarmd bord, liefst een diep bord. Rasp nog een beetje verse parmezaanse kaas erover en je hebt op een eenvoudige manier een heerlijke maaltijd
Recept is afkomstig uit No time to cook  ISBN 9789047508953

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen