zondag 3 mei 2015

Aubergine creme.



Heerlijk recept van Aubergine crème. Erg smaakvol op een stuk boerenbrood of een toastje. Je snijdt de aubergine in plakken. Vervolgens doe je deze plakken in een kom en besprenkel met een goede olijfolie. Geen zout gebruiken! Onderwijl verwarm je de grill op een stand van 180 graden op. Als de grill op warmte is leg je de aubergine plakken op een met bakpapier bekleed rooster en rooster je de schijven per kant 7 minuten. Daarna laat je de plakken afkoelen. In een keukenmachine verzamel je onderwijl een grote teen knoflook, een paar stengels van een Chinese Bieslook, een beetje peper, een half handje gedroogde oregano een scheutje olijfolie en driekwart van een plak Feta. Als de aubergine is afgekoeld voeg je de plakken bij deze ingrediënten en laat je de keukenmachine de inhoud tot pulp snijden zodat er een crème ontstaat. Zo…klaar voor gebruik. Je kunt de crème in een afgesloten bakje een dag in de koelkast bewaren. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen